Despre mine

vineri, 30 decembrie 2011

La Multi Ani tuturor!

Sa aveti un an asa cum il doriti!
Sa gasiti ce cautati!
Sa primiti ce asteptati!
Sa va fie cum sperati!

La mulţi ani cu sănătate,
Să vă dea Domnul tot ce doriţi,
Zile senine şi fericire,
La mulţi ani să trăiţi!

Fie-va viaţa numai lumină,
Şi din lumină să dăinuiţi
Pentru credinţă şi libertate
La mulţi ani să trăiţi!

joi, 29 decembrie 2011

Sfarsitul unui an ....oribil!

Abia acum, la final de an, stand si privind in urma, realizez cat de cumplit a fost! In fiecare zi am sperat sa fie ultima in care plang, sa mi se intample si lucruri bune, sa intalnesc oameni care sa nu ma faca sa sufar............dar in fiecare zi am fost dezamagita. Am pierdut prieteni si oameni la care tineam (parte din cauza mea, parte din......a destinului, sa spunem) si pe care nu mai am cum sa-i recuperez; l-am pierdut pe cel care a contat cel mai mult vreodata in viata mea; am pierdut vise, iluzii si sperante. Tot anul asta am aflat ca nici o suferinta fizica nu e la fel de mare ca durerea sufleteasca. Am trecut prin depresie, zbucium, suferinta. Am cazut si m-am ridicat ca sa cad din nou. Am trait anul asta.....netraind. Un singur lucru bun mi s-a intamplat (si pentru asta ii multumesc lui Dumnezeu) si sper sa nu pierd vreodata nadejdea si credinta dobandite printre ropotele de nefericire! Nadejdea in ajutorul de sus e cea care m-a ajutat sa fiu inca, azi, aici in fata monitorului. Si da....se termina acest an si sper la unul mai bun! Dar cine ma poate incredinta ca fix in noaptea aceea de 31 spre 1 mie nu imi vor curge inca lacrimi, sufletul meu nu va fi la fel de sfasiat, prietenii nu-mi vor fi la fel de departe si distanti, dragostea nu-mi va parea la fel de imposibil de atins.........? Mi-e frica sa indraznesc sa sper la un 2012 mai bun, mai frumos si mai fericit! Si totusi sper, sper si ma rog din tot sufletul meu sa nu mai fie atata suferinta pe pamant: mamele sa nu mai piarda copii (nascuti sau nenascuti), copiii sa nu se mai imbolnaveasca, bunicii sa nu mai plece atat de repede dintre noi, dragostea sa nu mai fie atat de...stupida (oamenii sa se indragosteasca "corect" si sa nu mai fie atatea iubiri neimpartasite), sa nu mai fie ura si cearta, sa nu mai fie egoism si rautate..............sa fie pace, liniste, credinta si...iubire! Iar pentru mine vreau.....liniste, liniste si armonie in sufletul meu, sa-i inteleg si sa-i iert pe cei din jur. La Multi Ani (neaparat) Fericiti! Asa sa ne ajute Dumnezeu!

miercuri, 14 decembrie 2011

..........cand spuneam ca lucrurile merg spre bine....

Azi e o zi pe care o astept de mult, de foarte mult timp; azi ma ocup cumva de ......bunastarea sufletului meu- primesc - o vizita f f f importanta, ma intalnesc cu un om deosebit..........asadar astept cu interes si mare emotie momentul. Peste toate astea, azi ar tb sa fie si petrecerea firmei; destul de dragut, doar ca uite cum vin unii  si imi strica toata buna dispozitie si armonia......... Din emotie si bucurie ma trezesc in lacrimi si .......lehamite. Cum sa fac sa nu-mi mai pese de oamenii care imi fac rau si de intamplarile ce ma demoralizeaza????

vineri, 9 decembrie 2011

ce faci cand te plictisesti :)

Pentru Bibi

Pentru ca e atat de simplu sa fii sanatos, sa pui mana pe un telefon si sa donezi 2 euro, eu cred ca o putem face cu totii. Atat de putin pentru noi poate insemna atat de mult pentru viata unui copil! Pentru Bibi.......va rog! 

joi, 8 decembrie 2011

Vine Craciunul........

...si asa cum in general autoritatile romane sunt mereu "luate prin surprindere", asa reusesc si eu sa imi inghesui toate toate ...toateee trebusoarele, pe ultima suta de metri si sa fiu ...surprinsa de rapiditatea cu care se scurg zilele de dinaintea sarbatorilor. Azi cand m-am uitat in calendar si am vazut ca mai sunt atat de putine zile (!!!!!!), am intrat in panica. In fiecare an imi propun sa cumpar cadouri dragute, pentru cat mai multa lume, fara a uita sau omite pe cineva, sa le iau din timp, eventual sa incerc sa fac ceva dragut chiar cu mana mea (felicitare, o bijuterie, o prajiturica - turtite dulci frumos decorate, in folie colorata cu fundite de Craciun.....ceva), sa incerc sa nu le iau in ultima clipa si sa cheltui mult pe cadouri inutile ci sa caut sa fie ceva special si de folos pentru fiecare in parte, cumparat inainte de explozia (ciudata si nejustificata!!!!) a preturilor din mall-uri si centre comerciale. Ei.....dar reusesc eu vreodata sa fac asta?....ei bine, NUU!! Offf... si tare imi e ciuda si iar promit ca ...la anu' nu mai fac asa........Acum trebuie sa ma gandesc repede si bine cum fac sa ma descurc ca vad ca deja a inceput marea nebunie si febra a shopping-ului prin oras.
Si tot referitor la cumpararea cadourilor din timp, am si o poveste in care eu am incercat sa fac lucrurile bine, dar...nu mi-au iesit! Asadar, in noiembrie, un om tare drag mie, omul acela pentru care as face tumbe, m-as da de trei ori peste cap si m-as face mica mica, cat sa-i incap in buzunarul de la piept, de unde nu as mai vrea sa plec vreodata, sa stau acolo sa-i ascult inima batand si asta sa ma faca atat de fericita incat sa nu-mi mai doresc nimic altceva, isi sarbatoreste ziua numelui, asa ca....anul acesta mi-am propus sa-i cumpar cel mai dragut cadou din lume (bineinteles ca nu stiu care ar fi acela si cam cat m-ar costa), asa ca m-am decis asupra unui cd cu muzica......speciala (melodii si versuri pe care i le-as rosti eu, soptit, in fiecare zi, la ureche, dc mi-ar da ocazia sa o fac). Bun, o data hotararea luata, caut pe net sa aflu de unde pot cumpara cd-ul; gasesc: Carturesti - nu este pe stoc dar se livreaza de la furnizor; buuun, suuper, fac comanda, il primesc prin curier...ce mi-as putea dori mai mult; cum eram in prima sapt din octombrie......am fost convinsa ca voi avea cadoul la momentul potrivit si eram chiar multumita de mine. Ei.....dar....surpriza!! Cadou meu nu a ajuns nici pana azi!!!!!!!!! A trecut si momentul aniversar, nervii mei s-au intins si iar s-au intins, am sunat si le-am scris celor de la Carturesti cel putin de 2 ori pe saptamana. "Ne pare rau dar nu a ajuns de la furnizori". Ufff!! Ce sa mai fac......m-am calmat, l-am asigurat pe om ca are un cadou din partea mea si probabil il va si primi la un moment dat....si.....astept. Ar fi frumos ca macar de Craciun sa ajunga.
Pana atunci..........imi bat capul cu idei de cadouri pentru oameni dragi, gen:
- tata: ceva util, dragut si nu f scump (ma cearta ca imi cheltui banii)
- mama: din pacate e departe de mine asa ca nu-i pot oferi decat vorbe bune prin telefon si imbratisari de departe (eventual cateva poze si o scrisorica- ideea asta mi-a venit acum pe moment si cred ca e chiar ok);
- frate: ceva care sa-i placa (f greu de nimerit pe gustul lui), neaparat rock (cd, bratara, pandativ, carte......)
- colegi birou: ......greu, f greu: dragut, micut, simbolic, nu f scump (vreo 8 buc)
- prietene: chestii micute, finute, utile.........
- diversi oameni dragi, de diferite varste: aprox. 5
- matusi, unchi, verisoare: ~8
Si .......sa ne linistim cu.....un colind :)

miercuri, 7 decembrie 2011

Privirea inainte, oftatul inabusit, lacrimile inghitite si.....tot inainte

Daca stie cineva sentimentul ala in care, desi te simti sfasiat si deznadajduit, pozezi happy, zambitor, implinit si fericit...........ei bine, cam pe aici sunt eu acum. Nu, nu ma plang si o sa incerc sa nu o mai fac, doar ca ma simt cumva.......o prefacuta. Incerc sa ma mint pe mine si pe cei din jur, ca nu mai sufar. Daca pe cei din jur reusesc sa-i mai....pacalesc, cu mine e cel mai greu. Si stiu ca orice as face si oricat timp ar trece, sentimentele mele vor ramane mereu acolo si oricat as incerca sa imi fac vise si sperante noi, ce nu mai au legatura cu trecutul, inca ma bantuie noaptea in somn si in vise, dimineata cand deschid ochii si seara cand incerc sa adorm, visele si iluziile mele pierdute, acelea in care mi-am pus tot ce am avut eu mai bun, tot sufletul meu si toata nadejdea. Dar.....lasa...o sa treaca ....sau cel putin asa incerc sa ma mint, sa imi sterg repede lacrima ce curge pe obraz gata gata sa-mi strice machiajul (sub care incerc sa-mi ascund tristetea), sa ridic capul si sa pasesc increzatoare, tropain cu tocurile mele inalte (pe care ma cocot ca sa nu mai vad amaraciunea). Asa imi vine sa las totul si sa fug departe, undeva unde toate astea sa nu ma mai poata ajunge, sa fiu un om nou intr-o lume noua!

duminică, 4 decembrie 2011

O ce veste mi-nu-naaaaa-ta!

Am sufletul plin de bucurie de cantec, de colind, de sarbatoare, de credinta si speranta! Am fost la concert de colinde - corul Tronos; a fost tare frumos! Incredibil cat de mult pot transmite oamenii astia prin vocile si stradania lor!
Si........vine Craciunul, vine Craciunul!! Daca stau si reflectez la ce inseamna Craciunul pentru omenire, dincolo de mosi Craciuni si cadouri care mai de care mai scumpe si brazi care mai de care mai impodobiti si mancare care mai de care mai sofisticata, mai multa si....tot mai multa si petreceri cat mai "de pomina" (lucruri placute de altfel, dar cu care avem tendinta sa exageram) si imi amintesc ca Isus se naste iar si iar, cu fiecare Craciun, sunt mai linistita, ma simt mai....usoara si am mai multa speranta in suflet (si poate mai putin bezmetica in alergatura de fiecare zi dupa cadouri, cumparaturi, tramvai, metrou.......maruntisuri). Imi doresc ca anul acesta sa traiesc Craciunul asa cum nu am mai facut-o de cand ........am crescut mare!
Pana la Craciun.........colinde :)

sâmbătă, 3 decembrie 2011

I feel........

" I feel pretty, oh so pretty
   I feel pretty and witty and bright...........................
   I feel charming, oh so charming.....!"     :)
   Nimic important.......doar ca....asa ma simt azi....acum ....  :)